Csípős rák cukkinivel
Kovács Lázár 2008.06.15. 15:08
410 dkg királyrák, 40 dkg cukkini,
1 evőkanál csiliszósz,1 dl tejszín, 20 dkg parmezán, 1 póré, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 2 babérlevél, 1/2citrom, 1 dl, víz, snidling, só, bors
Elkészítés: A pórét julienre vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, majd olívaolajon megpirítjuk sózzuk, borsozzuk, mellétesszük a babérleveleket, a felaprított snidlinget, meglocsoljuk citronmével,majd a felöntött vízzel.
Az így kapott mártásban megpároljuk a rákokat, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott cukkinit, a csiliszószt, ésa tejszínt.
Tálaláskor megszórjuk parmezánnal.
Jó étvágyat!
|