tkezde : Dits receptek lisztrzkenyeknek |
Dits receptek lisztrzkenyeknek
2007.06.28. 19:46
Nyersanyagszksglet egy fre: srgarpa 50 gr, zldbors 20 gr, petrezselyemgykr 10 gr, karfiol 20 gr, aprra vgott petrezselyemlevl 5 gr, tojs fl darab, Rama margarin 3 gr, kukoricadara 10 gr, vrshagyma 5 gr, tolaj 20 gr, ebbl kb. 7 gr szvdik fel, s
Zldsgropogs
Ksztse: a megtiszttott s lebltett zldsgflket gzben vagy gyengn szott vzben puhra fzzk. Amikor felpuhult, hsdarln ledarljuk vagy apr kockra vgva egy tlba tesszk. zestjk sval, aprra vgott petrezselyemlevllel, reszelt vrshagymval, margarinnal, majd hozzkeverjk a tojst s a kukoricadart. Amikor a masszt mr jl sszedolgoztuk, vizes kzzel pogcskat vagy ujjnyi hosszsg rudacskkat formlunk belle s a felmelegtett olajban pirosra stjk. Melegen tlaljuk. Finom natrszelet
Nyersanyagszksglet egy fre: sovny sertshs 80 gr, tej 20 gr, fokhagyma fl gerezd, kukoricaliszt 10 gr, gomba 10 gr, tejfl 10 gr, fstlt sajt 5 gr, tolaj 5 gr, s, Piros Arany 1 mokkskanllal, szerecsendi
Ksztse: a lemosott sertshst legalbb 1-2 rig lefedve, htben llni hagyjuk a ppp zzott fokhagyms tejben. Majd kivesszk belle, szzuk s kukoricalisztben megforgatva az tolaj felvel kikent teflonednyben hirtelen mindkt oldalt rzsasznre stjk. Ezutn a kentollal a szelet mindkt oldalt megkenjk a maradk olajbl, Piros Aranybl, szerecsendi-reszelkbl ksztett zestvel s egy tzll tlba helyezzk. Meghintjk az aprra vgott gombval, reszelt sajttal s lentjk a megmaradt olajjal sszekevert tejfllel, zestjk egy kevs sval s rntjk a pcolsnl megmaradt fokhagyms tejet is. Aluflival lefedve stben szp pirosra stjk. Csokis bomba
Nyersanyagszksglet ngy fre: gliadinmentes kenyr 300 gr, cukor 200 gr, Rama margarin 150 gr, darlt di 100 gr, baracklekvr 4 evkanl, kakapor 2 evkanl, rumaroma 1 teskanl
Ksztse: a szrtott gliadinmentes kenyeret didarln ledarljuk. Hozzmorzsoljuk a Rama margarint, belekeverjk a cukrot s a lekvrt. A masszt ktfel vesszk. Az egyik felbe belekeverjk a darlt dit, zestjk a rumaromval s jl sszedolgozzuk. A msik felbe a kakaport tesszk s ezt is jl sszedolgozzuk. A felems masszbl vizes kzzel a fl-fl gombcokat sszeillesztjk. A csokibomba igen mutats s nagyon finom.
|