Zöldséges-pestós tészta.
2007.07.08. 22:09
Hozzávalók: 20 dkg. tészta, 20 dkg. mozzarella, 2 dl. főzőtejszin, 1 üveg zöld pesto, 2 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál liszt, 3 db. paradicsom, 1 kisebb padlizsán, 1 cukkini, 2 kaliforniai paprika, bazsalikom, só, bors ízlés szerint.
Elkészítés: Mossuk meg folyóvíz alatt a zöldségeket, és szeleteljük apró darabokra. Forrósítsuk fel az olívaolajat, és keverjük bele a zöldségeket. Ha megpuhultak, adjuk hozzájuk a lisztet, és jól dolgozzuk össze. A pestót keverjük el a tejszínnel, és a fűszerekkel együtt öntsük a mártáshoz. Pár percig hagyjuk, majd vegyük le a tűzről. Főzzük ki a tésztát,majd egy kiolajozott tűzálló tálban rétegezzük a mártással,úgy, hogy a tetejére a zöldséges ragu kerüljön. Osszuk el rajta a vékony szeletekre vágott mozzarellát, és süssük adig, amíg a sajt meg nem pirul.
|