Étkezde : Cukkinivel töltött sertésszűz |
Cukkinivel töltött sertésszűz
2008.04.06. 20:01
Hozzávalók:1 sertésszűz, 1 cukkini, 2 gerezd fokhagyma, rozmaring,só,bors,olívaolaj.
Elkészítés: A cukkinit megtűzdeljük rozmaringgal.A húst felszúrjuk, beletöltjük a cukkinit, majd ízesítjük sóval, borssal, és az olívaolajon süni kezdjük.
Sütés közben mellé tesszük a szeletelt okhagymát és a rozmaringot. Amikor a hús külső része megpirult, betesszük a sütőbe, és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. A fenyőmagot megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt articsókát, a balzsamecetet, az olívaolajat és a parmezántmajd összeforraljuk. Az édesköményt és a zellert apróra vágjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott snidlinget,petrezyelymet, meglocsoljuk olívaolajjal, joghurttal, végül ízesítjük sóval és borssal.
A jégsalátát cikkekkre vágjuk, tálra rendezzük, rácsorgatjuk a joghurtos öntetet, rászórjuk a fenyőmagot és az articsókát, majd a szeletekre vágott cukkinivel töltött hússal tálaljuk.
Jó étvágyat!
|